فوتبال محلات همچون گذشته نقش آفرینی میکند
- شناسه خبر: 9303
- تاریخ و زمان ارسال: 15 مهر 1392 ساعت 09:39
- بازدید : 202 بازدید
- نویسنده: کمیته فناوری اطلاعات - فرزاد آقایی
فوتبال حرفهای به عنوان یک صنعت و حتی وسیلهای برای تبادل فرهنگ های متفاوت شهرها و کشورهای جهان امروزه توانسته است به یکی از تاثیرگذارترین موارد در مسائل سیاسی اقتصادی و فرهنگی مبدل شود.
در همین زمینه با حرفهای شدن فوتبال در ایران تحول خاصی در این رشته پرطرفدار ایجاد شده است و علاوه بر علاقهمندی و عشق به فوتبال، مسائل اقتصادی نیز از نقشهای اساسی برای روی آوردن به این رشته محسوب شد.
تبریز نیز در چند دهه گذشته به عنوان یک شهر فوتبال خیز توانسته است بازیکنان و استعدادهای نابی را در خود پرورش داده و به فوتبال کشور و حتی دنیا معرفی کند و فوتبال محلات و پرورش بازیکن در کوچه پس کوچهها و میادین خاکی سهم بسزایی در این مقوله داشت.
کمیته محلات و چشماندازهای پیشرو
یونس قواملاله رئیس فوتبال محلات تبریز میگوید: فوتبال محلات در کوتاهمدت به شناسایی تیمهای حاضر در لیگ پرداخته و تیمهای بدون پروانه را صاحب مجوز فعالیت کرده است، همچنین پروانههای خارج از تاریخ فعالیت تمدید شدهاند و بطور کلی برنامه بر این مبنا بود که شکل اداره فوتبال محلات از سنتی به خطی تغییر یابد.
وی افزود: در مباحث میان مدت نیز به بحث آموزشها و کلاسهای مربیگری پرداخته شده است تربیت پزشکیار برای هر میدان از آن جمله است و در بحثهای بلندمدت برنامههای عمرانی ورزشگاهها و چمن مصنوعی از اهم این برنامهها است.
فوتبال در میادین اهرمی برای جلوگیری از ناهنجاریهای اجتماعی
قواملاله ادامه داد: در این میان یکی از مراکزی که در جذب و شناسایی استعدادهای بالقوه میتواند نقش اساسی و کلیدی داشته باشد میادین فوتبال محلات در سطح شهر است که علاوه بر استعدادیابی میتواند نقش بسزایی در برطرف کردن ناهنجاریهای اجتماعی و بزه در شهر داشته باشد.
وی افزود: جامعه ما ورزشکاران و پهلوانان بزرگی را در دامن خود پرورانده و مردم متدین و با فرهنگ ما همواره با وضو وارد گود زورخانه شدهاند و ورزش را وسیلهای برای رسیدن به اهداف والا و انسانی دانستهاند.
قواملاله عنوان کرد: ورزش یکی از مقولههایی است که میشود توسط آن از بسیاری از مشکلات و ناهنجاریهای اجتماعی جلوگیری کرد و نباید بگذاریم ساحت مقدس ورزش لکه دار شود. با برگزاری لیگ برتر در فوتبال محلات از هدررفت استعدادهای فوتبال تبریز جلوگیری میشود.
محلات حلقه گمشده چرخه بازیکن سازی فوتبال
در سالهای نه چندان دور شاهد ظهور بازیکنان بزرگ کشورمان نظیر کریم باقری، برادران خطیبی و برادران دینمحمدی از زمینهای خاکی و فوتبال محلات بودیم که نسل طلایی فوتبال آذربایجان را تشکیل دادند.
متاسفانه در چند سال اخیر بیتوجهی به این مقوله در پرورش بازیکن باعث افت شدید فوتبال این خطه شده به طوری که اکنون در بین تیم اول شهر تعداد بازیکنان تبریزی به تعداد انگشتان یک دست نیز نمیرسد.
رئیس فوتبال محلات تبریز ادامه داد: راهاندازی سازمان لیگ فوتبال محلات موجب میشود تا تیمهای حاضر در محلات، دستهبندی و در دستجات اول، دوم و سوم به مصاف رقبای خود بروند و یا اینکه جام حذفی فوتبال محلات نیز به صورت منطقهای و در سه رده سنی جوانان، بزرگسالان و پیشکسوتان برای ایجاد رقابت بین تمام ردهها رقابت برگزار شود تا استعدادهای بالقوه برای حضور در فوتبال حرفهای معرفی شوند.
امکانات رفاهی برای فوتبالیستهای محلات
وی افزود: صدور کارت عضویت شناسایی برای بازیکنان شاغل در محلات، تعداد دقیق فوتبالیستهای آماتور را مشخص کرده تا در اجرای طرح آسیا ویژن نیز به هیئت فوتبال استان کمک کنیم.
قواملاله اضافه کرد: راهاندازی صندوق اعتباری تعاون فوتبال محلات از دیگر فواید طرح ساماندهی بازیکنان است و با این صندوق میتوان خدمات ورزشی و رفاهی مطلوبی به اعضا ارائه کرد.
ایجاد زیرساختها و سخت افزارها
رئیس فوتبال محلات تبریز اظهار کرد: با توجه به توافق هیئت فوتبال، کمیته محلات و سازمان ورزش شهرداری بر ایجاد چمن مصنوعی در میادین خاکی امیدواریها در این خصوص بالا گرفت با حمایت شهرداری از ورزش استان و به خصوص از شور و نشاط جوانان تبریز و حمایتهای همهجانبه در سالهای گذشته از فوتبال محلات انتظارها از این مجموعه بیشتر شده است و فوتبالیستهای تبریز شهرداری را پناهی برای رسیدن به آرزوهای خود میدانند.
وی افزود: روند ایجاد چمن مصنوعی در زمینهای خاکی از مواردی است که میتواند به پیشرفت فوتبال تبریز کمک کند و گام موثری در بهداشت و ایمنی فوتبالیستهای محلات باشد.
قواملاله تصریح کرد: زمینهای چمن شیخ محمد خیابانی (مشعل) رشیدیه و توحید عباسی نیز به بهرهبرداری رسید.
وی اضافه کرد: خوشبختانه مجوز احداث چمن مصنوعی در 10 زمین محلات از شورا و شهرداری گرفته شده است و با احداث این زمینها میتوانیم به آینده فوتبال تبریز امیدوار شد.
کار فرهنگی برای فوتبال محلات
امروزه ورزشکاران بیشتر از گذشته نیازمند اطلاعات بروز در تمام زمینهها و به خصوص مسائل تغذیهای در مورد ورزش هستند و تغذیه مطلوب بخش جداییناپذیر یک فرد در زمان حداکثر فعالیت است و رژیم غذایی ناکافی و فاقد سوخت بدن میتواند توانایی بالقوه یک قهرمان ورزشی را جهت حداکثر فعالیت بدنی محدود سازد.
نیازهای تغذیهای هر فرد میتواند بسته به میزان مصرف انرژی، متابولیسم و وضعیت سلامتی وی باشد به همین دلیل کتاب “اصول تغذیه مطلوب برای ورزشکاران” دستورالعملهای عمومی برای کمک به مطلوبسازی تغذیه قهرمانان ورزشی و ورزشکاران را ارائه میدهد.
رئیس فوتبال محلات تبریز در اینباره گفت: چاپ کتاب “اصول تغذیه مطلوب برای ورزشکاران” با موضوعات متفاوت از جمله نیازهای تغذیهای ورزشکاران و کربوهیدراتها به عنوان مهمترین سوخت برای ورزشکاران، نقش پروتئین به عنوان یک بازیگر مواد غذایی و چربیهای موجود در مواد غذایی، ویتامینها و مواد معدنی، مایعات و تامین آب بدن تنظیم شده است.
وی افزود: کمیته محلات با ایجاد فضای سالم و تعامل با رسانههای استان توانسته است گامهای موثری در رشد و توسعه این رشته بردارد.
قواملاله ادامه داد: از این رو این کمیته با تشکیل شورای سیاستگذاری و اولین مجمع انجمنهای ورزش محلات تبریز و همچنین تدوین سند توسعه فوتبال محلات و تشکیل اولین آکادمی فوتبال و مدرسه فوتبال با حضور بیش از 500 نفر فوتبالآموز به صورت رایگان امور را به صورت مدون و قانونمند به جلو رهنمون میسازد.