از سوی کمیته پزشکی صورت گرفت؛
- شناسه خبر: 2933
- تاریخ و زمان ارسال: 4 آبان 1389 ساعت 07:56
- بازدید : 213 بازدید
- نویسنده: کمیته فناوری اطلاعات - فرزاد آقایی
گروه روانشناسی کمیته پزشکی فدراسیون با انتشار سلسله مقاله ای از مباحث روانشناسی فوتبال را جهت بهربرداری برای علاقه مندان و اهالی فوتبال طرح کرد … اولین سری از این مقالات با عنوان بررسی آسیب شناسی در رفتار اهالی فوتبال منتشر شده که اولین مقاله آن با عنوان کاربست روانشناسی در فوتبال به شرح زیر می باشد.
مقدمه: کاربست روانشناسی در فوتبال
از جمله مهارتهای روانشناختی در رقابتهای فوتبال، مدیریت و کنترل هیجانات ، قبل ، حین و پس از رقابتها و حتی تمرینات است، چرا که مدیران ، مربیان، بازیکنان، داوران ، اصحاب رسانه ، تماشاگران به ویژه هواداران ، هیجانات گوناگونی را تجربه می کنند. اگرچه در شرایطی، هیجانات مثبت به نشاط شوریدگی جمعی ، گروهی و ملی می انجامد ، ولی در شرایط خاصی نیز هیجانات منفی به عنوان محرک استرس زا، تبدیل به رفتار غیراجتماعی ، ضد اجتماعی و تخریبی می شود. می دانیم که در بازیها ، نتایج قابل پیش بینی و کنترل نیستند. در این شرایط ، سیستم هیجانی مغز با آستانه تحریک پذیری پایین ، به عنوان مداخله گر ، در سازمان بندی رفتار، به شکلی تعیین کننده دخالت می نماید.
روانشناسی ورزش در فوتبال ، در کیفیت رهبری مربیان تیم ها ، پویایی ارتباطات مربیان و بازیکنان ، سطح برانگیختگی ، تمرکز و تنظیم رفتار با کیفیت مورد نظر ، روش های رویارویی و کنار آمدن با استرس و شیوه خنثی کردن محرکهای منفی و باز دارنده و تخریبی کاربرد دارد.
علوم ورزشی از جمله علوم اعصاب و رفتار در دو دهه اخیر تحول بسیار بنیادی و چشمگیری را نشان می دهند. روانشناسی ورزش به ویژه در فوتبال ، از نتایج این علوم بهره گرفته و در زمینه آموزش ، پژوهش و خدمات جایگاه تعیین کننده ای پیدا کرده ، و ازمدتها قبل ، فراتر از تاثیر مثبت بر کیفیت بازیها ، این اثربخشی به حیطه های ملی، فرهنگی ، سیاسی ، اقتصادی و جامعه شناختی نیز تسری یافته است.
واقعیت بسیار مهم آنکه بدون مشارکت عملی مدیران فدراسیون و باشگاهها ، مربیان ، بازیکنان ، داوران و رسانه های گوناگون ، علم روانشناسی ورزش در اصلاح ارتباطات اهالی فوتبال با یکدیگر و رفع سایر مشکلات روانشناختی کارآیی نخواهد داشت.
پیش بینی می شود در آینده ، پیشرفت های بیشتری در امکان بهره گیری از علوم اعصاب و رفتار نوین در روانشناسی ورزشی رقابتی با تاکید ویژه بر ورزش فوتبال، برخلاف عدم حساسیت فعلی و احساس بی نیازی به علوم شناختی و مهارتهای روانشناختی ، به تغییر نگرشی جدی دست یازیده و به تدریج به مثابه یک ضرورت غیرقابل انکار ، مشتاقانه به استقبال آن خواهند رفت.